Put do izborne pobjede: Tadić i Dačić postigli dogovor


 
 

Dvije koalicije će zajednički raditi na formiranju parlamentarne većine u srbijanskom parlamentu

 
Koalicija oko srbijanske Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića i koalicija oko Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića u srijedu su postigle dogovor o potpori Dačićeve koalicije predsjedničkom kandidatu Borisu Tadiću u drugom krugu srbijanskih predsjedničkih izbora, kao i o nastavku zajedničkog političkog djelovanja dvije koalicije.
 
Dvije koalicije će, kako je priopćeno iz DS-a, zajednički raditi na formiranju parlamentarne većine u srbijanskom parlamentu, kao i u skupštinama lokalnih samouprava, u Beogradu i u Autonomnoj Pokrajini (AP) Vojvodini.
U priopćenju se navodi kako će koalicija oko Dačićeva SPS-a u drugom krugu izbora za srbijanskog predsjednika poduprijeti Borisa Tadića te se dodaje kako će o svim kadrovskim pitanjima vezanim uz formiranje vlasti i lokalnih samouprava biti riječi po završetku izbora za predsjednika Srbije.
U Srbiji su u nedjelju održani parlamentarni izbori, na kojima se kao treća politička snaga s dvostruko većom potporom nego ranije profilirala Dačićeva Socijalistička stranka. U drugom krugu predsjedničkih izbora, koji će biti održan 20. svibnja, građani će birati između Borisa Tadića i kandidata oporbene Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića.
Koalicija oko Tadićeva DS-a i koalicija oko Dačićeva SPS-a glavni su partneri u aktualnoj vlasti formiranoj nakon prošlih parlamentarnih izbora, održanih u svibnju 2008. godine.

Izvor: Vjesnik.hr / Hina

Akademija-Art