Prvijenci Husejinović i Brozovića donijeli pobjedu plavima

dinamo

Dinamo je upisao novu pobjedu, iak ose mučio u prvom poluvremenu, u nastavku je ubacio u išu brzinu zahvaljujući i Jurčićevim promjenama te pobijedio Inter s 2:0 i tako ga gurno još bliže ispadanju

Dinamo je zaigrao u promjenjoj formaciji, vezni je red bio posložen u romb. U momčad je stavio skoro sve raspoložive stopere (Šimunić je ozlijeđen. Ćalušić je bio na klupi), s tim da je Tin Jedvaj igrao na poziciji zadnjeg veznog. Jer, Arijan Ademi je ozlijeđen i ima kartone, a Jerko Leko je na zadnjem treningu osjetio bol u peti. I, kako je i najavljivao, zaigrao je s dva napadača.

No, kako god bilo postavljeno, to nije izgledalo dobro, prvo je poluvrijeme ponudilo samo uspavanku. Lako je zamisliti kako se igralo kad je u 45 minuta Dinamo imao dvije poluprilike, a Inter dvaput zaprijetio iz prekida. Plavi su igrali sporo, kad bi i napravili višak igrača onda bi krivo predali loptu. I uz toliko grešaka nije se ni moglo doći u prilike, Inter se nije morao puno truditi da bi zaustavljao pokušaje plavih jr su Jurčićevi igrači sami radili greške.

Jedina dvojba koja je ostala nakon prvih 45 minuta – je li Dinamo jučer odigrao svoje najlošije poluvrijeme, ili je to bilo ono protiv Zagreba u Kranjčevićevoj. Dojam je da je to bilo tu negdje, na istoj, niskoj razini. No, ovaj je put Dinamov suparnik bio bolji, Inter je u tom prvom dijelu pokazao daleko više od Zagreba, žuti nisu igrali bunker, već su stali dosta visoko i čvrsto stiskali plave već u začetku akcija, igrali su daleko otvorenije od Zagreba, očito tražeći pobjedu svjesni da im ni remi ništa ne znači u borbi za ostanak u ligi.

No, nastavak je donio drukčiju priču, u nastavak su ušli Husejinović i Rukavina, s novom formacijom (4-1-4-1) I Husejinović se odmah našao u velikoj prilici, ali je loše zahvatio loptu. No, onda je nakon prodora Pivarića mirno primio loptu na desetak metara, ‘lažnjakom’ bacio stopere Intera na travu i mirno pogodio sami kut za vodstvo Dinama. Krasan potez, daleko najljepši na utakmici. Inter je zaprijetio preko vOršića, ai je Kelava obranio, a Dinamo je mogao povećati prednost nakon dobre dubinske lopte Rukavine, no Brozović nije pogodio. No, popravio se odmah nakon jedne minute, opet je asistirao Pivarić a Brozović čvrstim udarcem zabio. Tako se Husejinoviću, koji je zabio svoj prvi gol za Dinamo, prvijencem pridružio i Brozović. A svoj debi za Dinamo upisao je Fran Brodić koji je tako postao najmlađi debitant Dinams sa 16 godina, tri mjeseca i sedam dana, četiri dana je mlađi nego što je bio Alen Halilović kad je debitirao. (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell, Izvor: Vecernji.hr)