Prva generacija studenata započela na HKS-u diplomski studij povijesti

hks

hks

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održan je u petak 18. listopada susret profesora sa studentima diplomskog studija povijesti

Susret je osobito važan jer se radi o studentima prve generacije povijesti koji su uspješno završili preddiplomski studij i sada nastavljaju studirati na HKS-u izabravši na diplomskom studiju usmjerenje Stari vijek i Srednji vijek odnosno Suvremena povijest.

Od trideset i dvoje studenata koji su se upisali na diplomski studij, samo dvije studentice nisu bile na preddiplomskom studiju na HKS-u, već su došle sa Zagrebačkog sveučilišta.

Susret je započeo zajedničkom misom u Sveučilišnoj kapeli koju je predvodio dr. Krunoslav Novak. Potom se studentima obratio rektor HKS-a prof. dr. Željko Tanjić. Čestitajući studentima na uspješno završenom preddiplomskom studiju, rektor je zaželio dobrodošlicu studenticama koje su se priključile akademskoj zajednici HKS-a te istaknuo važnost izvrsnosti koja je izazov za studente i za njihove predavače, kao i da na njoj treba ustrajati i tijekom diplomskog studija.

Studentima se obratila i pročelnica Odjela za povijest HKS-a doc. dr. Ines Sabotič, a studente je o samom diplomskom studiju i njegovim posebnostima upoznao doc. dr. Ivan Majnarić. (ika/gk)