Skip to content

Pronađene sestre Petra i Iris žive i zdrave


 
 

Sestre Petra (12) i Iris (10) Galić koje su se udaljile u ponedjeljak iz parka u Zaprešiću pronađene su danas poslijepodne na ulici u Mariji Magdaleni

 
Žive su i zdrave te ih, kako doznajemo, policija vodi u postaju. Djevojčice su odlutale desetak kilometara od Zaprešića, a kako i zašto su tamo dospjele, utvrdit će policija
 
Ostavile jakne u parku i otišle u šetnju 
 
Policija, lovci i vatrogasci cijeli su dan detaljno češljali teren oko dvorca Lužnica i obližnje šume u potrazi za djevojčicama. Sestre su nestale u ponedjeljak  iz parka pokraj svoje zgrade. Kako su nam rekli neki od susjeda, djevojčice su se ondje igrale te su oko 17 sati rekle da se idu prošetati do dvorca Lužnica. Kazale su da se brzo vraćaju. Jakne su ostavile na ljuljačkama, a kako se djeca nisu vraćala kući, u park je došao i njihov otac te se raspitivao o njima. Uzeo je jakne i djeci koja su ondje bila kazao da djevojkama poruče, kad ih vide, da je bio tu, uzeo jakne i neka one dođu doma.
Kako djece i dalje nije bilo, roditelji su, kazali su nam susjedi, nakon osam sati ponovo došli do parka te ih dozivali. No traga im nije bilo.
U potrazi za njima teren oko Zaprešića češljala je interventna policija u čak sedam terenskih vozila, a cestu uz rubove šume koja vodi do Pušćanske Dubrave češljali su i vatrogasci. Roditelji djevojčica danas su bili u policiji, a kako doznajemo, obitelj Galić prije nekoliko mjeseci doselila se u stan u kojem su podstanari. 
 
Tražili pomoć građana
 
Petra je visoka 160 centimetara, ima kestenjastu ravnu kosu i svijetloplave oči. Srednje je tjelesne građe. U vrijeme nestanka bila je odjevena u zelenu majicu dugih rukava, plave traperice i bijele tenisice.
Iris (10) visoka je 145 centimetara, ima ravnu kestenjastu kosu i kestenjaste oči. Srednje je tjelesne građe i ima ožiljak ispod brade. U vrijeme nestanka bila je odjevena u sivo-crvenu prugastu majicu, donji dio ljubičaste trenirke i bijele tenisice.
Izvor: Senka Knežević, Ivan Halar / Vecrnji.hr

Akademija-Art