Proljetni projekti bečkog MUMOK-a


BarRektum

Riječ je o izložbi na otvorenom „Outsite“ koja će od 4. ožujka do 2. svibnja 2010. biti predstavljena unutar bečkog muzejskog kompleksa MuseumsQuartier. Izložba obuhvaća tri velika objekta nizozemskog umjetničkog kolektiva Atelier Van Lieshout (AVL) koji će biti izloženi u atriju MQ-a. Kod izloženih se skulptura radi o instalacijama „Bar Rectum“,„Bikini Bar“ i predimenzioniranog spermatozoida „Darwin“ koji će u okviru ovog projekta po prvi puta biti predstavljeni bečkoj publici.

Peti se ožujka pak u prostorijama samog MUMOK-a otvara izložba pod nazivom “Changing Channels – Umjetnost i televizija 1963. – 1987.”.


Changing Channels

Izložba je, kao što već i sam naziv govori, posvećena refleksiji i umjetničkom korištenju masovnog medija televizije počevši od 60-ih godina prošlog stoljeća sve do pred kraj 80-ih. Prikaza djela propituju sve veći društveni utjecaj televizije te ekonomske, tehnološke i društvene mehanizme ovog medija. Na izložbi koja se može pogledati do 6. lipnja ove godine bit će predstavljeni mnogobrojni umjetnici i umjetnički kolektivi, među njima Ant Farm, Joseph Beuys, VALIE EXPORT, Andy Warhol, Yoko Ono i John Lennon te David Hall.


Darwin

Ivana Ćosić
ivana.cosic@compresspr.hr

akademija-art.hr