Prikupljanje eksponata za Muzej djetinjstvaRiječki muzej informatike Peek & Poke pokrenuo je inicijativu za osnivanjem Muzeja djetinjstva. Za početak provode akciju kojom se od građana prikupljaju igračke i drugi predmeti iz djetinjstva

Igračke, te slatke stvarčice koje mirišu na djetinjstvo. Današnji četrdesetogodišnjaci, primjerice, pamte rubikovu kocku, koju su, skrivećki slagali pod školskim klupama. Ona je tek dio predmeta koji se prikupljaju u akciji ‘Igračke naše ondašnje, svagdašnje…’ za budući Muzej djetinjstva u Rijeci.
Dosad smo prikupili 400-tinjak eksponata, a tražimo veći broj poni-bicikala, rošule, znači ne role, i društvene stare igre, rekao je Svetozar Nilović, inicijator akcije i voditelj Muzeja informatike Peek & Poke.

Igračke se prikupljaju u jedinom muzeju starih računala Peek & Poke. Zamisao je krenula od voditelja, a pomažu Učiteljski fakultet u Rijeci i riječka Gradska knjižnica. 

Muzej Peek and Poke dobitnik je dviju nagrada, Primorsko-goranske županije i Nagrade grada Rijeke. Muku muči s nedostakom prostora pa će budući Muzej djetinjstva svoje mjesto vjerojatno naći u nekom prikladnijem prostoru. Otvaranje je planirano za svibanj, a do tada možete darovati dio sebe budućoj riječkoj atrakciji.

Foto: Cropix
Izvor: HRT