Prihodi HT-a pali gotovo 6, a dobit više od 29 posto

HT Ivica Mudrinic PXL

HT Ivica Mudrinic PXL

HT je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario ukupne prihode od 3,43 milijarde kuna, što je za 5,9 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Istodobno, neto dobit pala je za 29,4 posto, na 570 milijuna kuna, izvijestila je ta tvrtka

EBITDA se pritom smanjila za 17,8 posto, na 1,36 milijardi kuna, uz maržu od 39,7 posto. Usporedbe radi, u prvoj polovini prošle godine marža je bila 45,4 posto. Novčani tok iz redovitog poslovanja smanjio se za 7,9 posto, na 1,073 milijarde kuna.

Kapitalna ulaganja tvrtke uvećana su u prvom polugodištu 64,9 posto, na 612 milijuna kuna, ponajviše zahvaljujući kapitalizaciji troškova pružatelja sadržaja, većim ulaganjima u IT, preuređenju poslovnih zgrada te provođenju strateških projekata koji su bili odgođeni u prvoj polovini 2012, navodi se u izvješću.

Bez obzira na konkurentski pritisak, T-HT je zadržao vodeći položaj na tržištu nepokretnih i pokretnih komunikacija, stoji u izvješću HT-a. Procjenjuje se da je penetracija pokretnih komunikacija dosegnula 118 posto te je udio tvrtke u ukupnom broju korisnika pokretnih komunikacija na kraju lipnja 2013. iznosio 47 posto, stoji u izvješću HT-a. (Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL, HRT)