Skip to content

Preuzeli ulogu tužitelja: Peveci zatražili da policija ispita Šketa

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru odbacilo je kaznenu prijavu protiv Darka Šketa, bivšeg stečajnog upravitelja i predsjednika uprave novog dioničkog društva Pevec, koju su Višnja i Zdravko Pevec podnijeli zbog krivotvorenja službene isprave

Nakon što je odvjetništvo odbacilo prijavu, oštećenici su iskoristili zakonsku mogućnost i kao tužitelji preuzeli kazneni progon te od istražne sutkinje Anke Turek Novak zatražili ispitivanje osumnjičenog, kazala je Dajana Valentić Barberić, glasnogovornica Županijskog suda u Bjelovaru. Danas oko 9 sati tako je u bjelovarsku policiju stigao Darko Šket, a potom i bračni par Pevec.
Iznenađen prisutnošću novinara, Šket je odbio komentirati svoj dolazak u policiju. Sudbina postupka, kako je objasnila glasnogovornica suda, dalje je u rukama bračnog para Pevec, koji će odlučiti hoće li odustati od optužnice protiv Šketa. Ispitivanjem na policiji zadovoljena je forma jer po novom ZKP-u ne može se podnijeti optužnica prije nego što se ispita osumnjičenik.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Izvor: VLM