Skip to content

Presuda Draganu Paravinji u petak, traži se 40 godina zatvora?

Presuda Draganu Paravinji bit će donesena u petak ujutro, a tijekom srijede svoje završne govore na Županijskom sudu u Šibeniku iznijeli su opunomoćenik obitelji Antonije Bilić te Paravinjina odvjetnica

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić zbog tajnosti postupka nije htio potvrditi, ali ni demantirati špekulacije da je u svom završnom obraćanju sudu zatražio maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za Paravinju zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva 17-godišnje Drnišanke.

Tek je novinarima rekao kako se obitelj Bilić nije pojavila na današnjem iznošenju završnih riječi zbog činjenice da jako teško podnose to što ni dan danas ne znaju što je bilo s Antonijom.

– Njima je sve ovo jako mučno, a iako nemaju prigovora na sam sudski proces, jako im je sve ovo teško palo. Vjerujem da će sudsko vijeće prihvatiti sve naše argumente, kazao je Ljubičić.
Tijekom četvrtka sudu će se ponovno obratiti i Dragan Paravinja. Hoće li tada ponoviti da nije kriv, kao što se izjasnio u svojoj obrani, ili priznati ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić, znat će se već tijekom jutra.
Podsjetimo, Antoniji Bilić gubi se svaki trag 7. lipnja prošle godine na Čikolskom mostu nakon što je ušla u Paravinjin kamion u kojem su pronađeni tragovi njene krvi. Paravinja, inače osuđivani silovatelj u BiH priznao je ubojstvo, a nakon izručenja u Hrvatskoj ga je porekao. Najopsežnija potraga ikada nije rezultirala pronalaskom Antonije Bilić.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Izvor:Vecernji.hr

See also  Softić: Predao sam Svilanu novac za "U sridu"