Preminuo Vladimir Stanislav

vladimir stanislav

vladimir stanislav

U utorak, 24. rujna u 67. godini preminuo je Vladimir Stanislav, član ULUPUH-ove Sekcije za keramiku porculan i staklo, više od trideset godina prisutan u suvremenoj hrvatskoj keramici. Posljednji ispraćaj biti će u velikoj dvorani zagrebačkog Krematorija u petak, 27. rujna u 14.30 sati

Vladimir Stanislav rodjen je 30. travnja 1946. u Osijeku. Školu primijenjene umjetnosti, odjel keramike, završio je 1966. godine u Zagrebu i pronašao sebe i svoj svijet u keramici.

Bio je član ULUPUH-a, Sekcije za keramiku, staklo i porculan i član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Sudionik je brojnih izložbi, samostalnih i skupnih, u zemlji i inozemstvu (Faenza, Valloris, Zagreb, Beograd, Ljubljana itd) i za svoj rad često nagrađivan. Cijeli svoj umjetnički vijek tragao je, pored umjetničkih stremljenja i za novim, suvremenim oblikovanjem. Keramika Vladimira Stanislava utemeljena je na razlikama: s jedne strane kompaktna masa tijela, s druge raspukline i krhotine, vječita igra između amorfne mase gline i dovršenog umjetničkog djela, početka i trajanja.