Premijera Kazališne družine Don Hihot: Pirandello cabaret

 
Kazališna družina Don Hihot s veseljem Vas poziva na premijeru predstave
PIRANDELLO CABARET
Komedija s puno glazbe i zabave!
 
Tekst i režija: Lana Bitenc
Dramaturg i autor songova: Mario Kovač
Glumci: Bojana Klepač Pogrmilović, Dino Škare i Miroslav Mlinar

Pirandello cabaret satirična je komedija za odrasle nastala povodom 145. godišnjice rođenja znamenitog talijanskog dramatičara Luigija Pirandella (Agrigento, Sicilija, 28. lipnja 1867. – Rim, 10 prosinca 1936.). Predstava za okosnicu ima lik Antoniette Marie Portulano, Pirandellove žene, psihički nestabilnog karaktera, koja je imala maniju proganjanja i napadaje ljubomore. Unutar cabareta isprepliću se talijanske canzone, sicilijanski plesovi te mnoštvo zabave vezane uz uvijek aktualna muško-ženska pitanja.


Pirandello cabaret zamišljen je kao interaktivna predstava, koja će pružiti cijelu paletu zabavnih i zanimljivih likova, uz neprestana pitanja koje je i sam Pirandello provlačio kroz svoja poznata djela: Tko sam ja zapravo?. Vizualni dojam pojačan je i plesnim koreografijama, a u sklopu cabareta, glumci, ujedno i glazbenici, zabavljat će publiku uživo, svojim malim bandom.

Profesionalni glumac, pjevačica i plesač kroz više od 12 različitih uloga i s preko 25 izmjena kostima iz 30-tih godina predstavit će barem na trenutak stvaralački milje Nobelovca Pirandella.


Premijera će se održati 15. lipnja u 20 sati, u Vip clubu, Trg Bana Jelačića 9, Zagreb.

(Termini ostalih izvedbi u lipnju su 16., 22. i 23. lipnja u 20 sati. Ulaznice u pretprodaji: Knjižara Rockmark, Berislavićeva 13. Cijena 50, a na dan predstave 60 kn)

Dolazak na premijeru molim vas potvrdite najkasnije do ponedjeljka, 11. lipnja, kako bismo vam na vrijeme osigurali mjesto! Jurišajmo u kazalište s DON HIHOT-om!

Produkcija i glumački postav

PIRANDELLO CABARET
Komedija za odrasle s puno glazbe i zabave!

Kazališna družina DON HIHOT:
Profesionalno kazalište iz Ivanić-Grada. Osnivači su književnica, dramaturginja i redateljica Lana Bitenc i glumac Otokar Levaj.

Scenaristica, redateljica i izvršna producentica: Lana Bitenc
Umjetnička direktorica i suosnivačica profesionalne kazališne družine DON HIHOT ujedno je i dramaturgina, redateljica i književnica, a također i profesorica talijanskog jezika i književnosti. Lana, entuzijastična umjetnica, rođena 1977. kojoj je ovo prva predstava za odrasle u vlastitoj profesionalnoj produkciji, nakon uspješnih komedija za djecu: „Pčelice, pazi!“, „Dobrica Dabar“ i „Baka Mraz u akciji“, a posebno predstavu protiv nasilja pod pokroviteljskom Iranskog kulturnog centra: „Priča o lavu i pametnom zečiću“.
Iskustva je stjecala u Zagrebu, Ljubljani, a odnedavno i u Hamburgu, te se sprema raditi sljedeću koprodukciju u Valenciji. Lana također režira i predstave na znakovnom jeziku od kojih je najuspješnija bila predstava „Ja, zavodnik“ u suradnji s Udrugom gluhih osoba „Dlan“.

Dramaturg i autor songova: Mario Kovač
Kazališni i filmski redatelj rođen u Zagrebu 1975.  Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu diplomirao kazališnu režiju. Režirao, glumio, skladao, ukratko stvarao mnoge profesionalne predstave i performanse. Radi i kao dramski pedagog i voditelj dramskih radionica. I sada je već provjereni tandem Bitenc-Kovač zamijenio uloge: Mario je dramaturg, a Lana redateljica. To je još bolja kombinacija koja garantira dobru zabavu!

Uloge:
Antonietta Maria Portulano: Bojana Klepač Pogrmilović
Mladoj i atraktivnoj magistrici politologije ovo je druga profesionalna uloga, nakon uloge Bake Mraz, u komediji za djecu Lane Bitenc s kojom je osvojila i malđu i stariju publiku. Inače, Bojana je rođena 1984. u Zagrebu, diplomirala je i magistrirala politologiju. Završila je i srednju školu na Glazbenom učilištu Elly Bašić. Profesionalno se bavi pjevanjem, radila je i kao TV voditeljica u više televizijskih kuća, a odnedavno  uspješno plovi u glumačkim vodama. U Pirandello Cabaretu pomogla je iskusnom kolegi Mariju Kovaču u pisanju songova.

Luigi Pirandello, Antoniettina Majka, Novinar – Dino Škare
Glazbenik, voditelj na radiju 101, glumac i majstor ”beat boxa”. Dogurao do polufinala Supertalenta Nove TV. Skupljao glumačko iskustvo s iskusnim redateljima kao što su Mario Kovač i Miran Kurspahić. Aktivno se bavi Slam-poezijom (aktualni je prvak Hrvatske i regije u toj disciplini) i stand-up komedijom. Izdao je i rap-rock-reggae album sa svojim bendom «DeLyricum – Autsajder» 2008. godine, za izdavačku kuću Aquarius records. Status profesionalnog glumca ima od 2011.

Plesač breaker, Pralja, Mornar, Ljubavnica Marta, Beba Stefano, Hostesa, Policajac, Prateća vokalistica – Miroslav Mlinar
Profesionalni plesač, član plesnog kluba Megablast, višestrukog prvaka Hrvatske i svijeta u  break danceu. Uskoro će diplomirati na  Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.  Rođen 1988. u Zagrebu, a glumačko plesno iskustvo je stjecao kod Senke Bulić te u predstavi Kiklop.

Autor glazbe: Adam Luka Turjak
Koreograf: Miroslav Mlinar
Kostimografkinja: Iva Šimunović

Marija Čolak

Akademija-Art