Šprem odlučio da ga na mjestu predsjednika Sabora mijenja Leko

Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem donio je odluku kojom je odredio da ga za vrijeme njegove spriječenosti u obnašanju predsjedničke dužnosti zamjenjuje potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko
Podsjetimo, Šprem se od maligne bolesti liječio prije godinu i pol dana. Tada mu je otkrivena zloćudna bolest plazma stanica krvi, multipli mijelom, od čega se liječio na Zavodu za hematologiju KBC-a Zagreb, a liječenje je obuhvaćalo i teške kemoterapije.

Prošle srijede Špremu je laparoskopski operirana tvorba s kostiju glave, točnije, u području sfenoidnog sinusa koja je otkrivena nakon što se žalio na glavobolje i smetnje vida. Nakon operacije otkriven je plazmocitom, maligna bolest od koje se liječio i prošle godine. Liječnici kažu iako je plazmacitom nepredvidljiva bolest i da se može javiti bilo gdje u tijelu, no poznato je da dobro reagira na kemoterapije i zračenja.

Liječnici predviđaju da će Boris Šprem u bolnici provesti još neko vrijeme kako bi primio uvodnu terapiju u liječenje, a zatim će na cikluse kemoterapija i zračenja dolaziti od kuće, kao i prije godinu i pol. Kako je riječ o vrlo nepredvidljivom obliku maligne bolesti, nitko od liječnika ne želi davati prognoze, ali ističu da je ponovno povlačenje bolesti izvjesno.

Foto: Pixsel
Izvor: Ivan Halar/VLM

Akademija-Art