Preko tisuću ljudi u povorci “U ime obitelji” predaje Saboru 749.316 potpisa

u ime obitelji 2

u ime obitelji 2

Preko tisuću predstavnika građanske inicijative ‘U ime obitelji’ kretalo se uz pjesmu sa Zrinjevca prema Markovu trgu sa zahtjevom za raspisivanje referenduma s 749.316 potpisa birača, kojim traže da se brak Ustavom definira kao zajednica muškarca i žene

Čelnici Inicijative “U ime obitelji” predali su liste s oko 750.000 potpisa građana predsjedniku Sabora Josipu Leki čime su i formalno ispunili namjeru da u Ustav uđe odredba kako je brak isključivo zajednica između muškarca i žene. Čelnica inicijative Željka Markić obratila se 500-tinjak okupljenih na Markovu trgu.

“Ovdje smo zbog tri važne stvari: braka, obitelji i posvajanja djece. Hvala vam što ste izdržali napade, šikaniranja, omalovažavanja, fizičke napade, napade iz nekih medija… Sve smo to izdržali jer nam je stalo da u Hrvatskoij vladaju red, mir, poštivanje zakona ustava i demokracije”, rekla je Markić.

Za Soundset je komentirala i najavu vladajućih kako će razmotriti i mogućnost mijenjanja zakona samo da ne dođe do referenduma.

“Mislim da je to žalosno i nadam se da je to izraz zbunjenosti i nesnalaženja u ovoj situaciji u kojoj je oko 20 posto predstavnika biračkog tijela rekli da žele referendum.”

No, što ako referendum ipak padne…

“Ja doista ne očekujem da će oni to odbiti. Ne mogu si zamisliti scenarij povratka totalitarizma u Hrvatsku. Birači su postavili vladajuće na vlast i prema tome zaista očekujem da će poštivati Ustav i zakone”, rekla je Željka Markić.

u ime obitelji

Otkrila je i s koliko su novca raspolagali tijekom kampanje.

“Nemamo nikakve darove iz inozemstva. Sveukupan budžet s kojim je inicijativa raspolagala je 140.000 kuna. Od toga su 40 posto donacije pojedinih građana, a ostali su dio različitih institucija.”

A o kojim se institucijama radi, možete saznati od sutra na stranicama udruge, poručila je Markićeva. (Foto: Slaven Janđel)