Preživio pad niz slapove Niagare


 

Neimenovani 40-godišnjak preživio je 53 metra dug pad niz Kanadski slap na rijeci Niagari

 
Pritom je zadobio za život opasne ozljede, objavila je kanadska policija. Taj je muškarac postao tek treća poznata osoba koja je preživjela pad niz slapove Niagare bez ikakvih zaštitnih naprava. 
 
Kanadska je policija objavila da je muškarac preskočio zaštitni zid koji se nalazi oko sedam metara iznad ruba slapa i namjerno skočio u vodeni kovitlac. Nekoliko sekundi poslije izronio je ispod vodopada u bazenu rijeke Niagare, u blizini promatračnice. Spasilačke službe izvukle su ga iz rijeke za tridesetak minuta. Helikopterom je prevezen u bolnicu u Hamiltonu.

Kanadski slap ili Slap potkove jedna je od najpoznatijih svjetskih turističkih atrakcija i preko svoga ruba u sekundi prelijeva 2,6 milijuna litara vode. Desetljećima su se avanturisti spuštali niz taj slap u bačvama ili drugim zaštitnim spravama i mnogi su pritom ginuli. Taj je pothvat sada zakonom zabranjen. 

Dosad su bila poznata dva slučaja preživljavanja padova niz Niagarin vodopad bez ikakve zaštite, godine 2003. i 2009., a radilo se dvama neuspješnim pokušajima suicida, prenosi Hina.

Akademija-Art