Predstavljena nova sezona 2013./2014. Zagrebačke filharmonije

zg filharmonija 1

Zagrebačka filharmonija najavila uzbudljivu koncertnu sezonu 2013./2014. S brojnim novitetima

ZAGREB – U utorak, 23.4.2013.g. u Multimedijalnoj dvorani lounge bara Matis u Zagrebu, održana je konferencija za medije Zagrebačke filharmonije kojom je promovirana nova koncertna sezona 2013./2014. Zagrebačke filharmonije.

U ime Grada Zagreba okupljene su pozdravili pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport g. Ivica Lovrić te njegov zamjenik g. Tedi Lušetić, koji su u svoje ime, ali i ime Gradonačelnika g. Milana Bandića izrazili ponos i zadovoljstvo što mogu prisustvovati predstavljanju nove sezone Zagrebačke filharmonije jer svaka nova sezona znak je i potvrda značaja ove kulturne institucije koja svojim vrhunskim programima i djelatnošću pridonosi bogatstvu kulturnog života grada i njegovom metropolitskom duhu.

zg filharmonija 2

Ispred Zagrebačke filharmonije brojnim predstavnicima medija obratili su se ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić, izvršni direktor Kina Europa Hrvoje Laurenta te direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Za medijska pitanja i izjave dostupni su bili i suradnici Zagrebačke filharmonije na (prošlim) i budućim projektima najavljenima u nadolazećoj sezoni: rezidencijalni skladatelj Zagrebačke filharmonije g. Davorin Kempf, g. Damjan Damjanovič, direktor Slovenske filharmonije…

zg filharmonija 3

U sezoni 2013./2014. Zagrebačka filharmonija nastavlja sa svojim prepoznatljivim ciklusima: Crvenim, Bijelim, Plavim i Regionalnim ciklusom, a Filmski ciklus, nakon uspješnog „debija” bit će također nastavljen sa novim i drugačijim filmsko-glazbenim uspješnicama.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije najavio je i jednu novinu, ne samo sezone 2013./2014., već i klasične glazbe uopće. Riječ je o projektu koncerata Beethoven-Čajkovski pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka i u izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije, a koji će rezultirati izvedbom i DVD snimkom visoke kvalitete svih simfonija L. Van Beethovena i P.I. Čajkovskog.

zg filharmonija 4

Poznavajući naklonost i oduševljenje zagrebačke publike prema maestru Dmitriju Kitajenku, Zagrebačka filharmonija ponosna je najaviti da će ga u novoj sezoni imati priliku i zadovoljstvo često vidjeti na zagrebačkoj pozornici.

I u sezoni 2013./2014. Zagrebačka filharmonija i zagrebačko Kino Europa nastavljaju spajati umjetnosti. Nakon što su „povampirili” Zagreb glazbeno-scenskom izvedbom nijemog filma Nosferatu, i u sezoni 2013./2014. priredili smo za vas nova (film)harmonična i (film)fantastična iznenađenja.

zg filharmonija 5

Uz orkestar Zagrebačke filharmonije uzbudljiva koncertna sezona predstavit će svjetska imena glazbene scene kao što su: dirigenti Dmitrij Kitajenko, Leopold Hager, Antoni Wit, Hans Graf, Gianluigi Gelmetti, Wayne Marshall, Dennis Russell Davies, pa i jedna dirigentica- Elisabeth Fuchs te vrhunski solisti poput svjetski poznatog Juliana Rachlina i domaćih: Monike Leskovar i mnogih drugih.

Zagrebačka filharmonija u novoj sezoni dat će poseban naglasak afirmaciji mladih, domaćih i stranih mladih umjetnika koji su svojim talentom i brojnim međunarodnim priznanjima dokazali da su spremni i za velike koncertne pozornice. Među njima su svakako dobitnik nagrade Zagrebačke filharmonije za „Mladog glazbenika 2012. godine” pijanist Aljoša Jurinić, pijanist Bruno Vlahek – dobitnik nagrade Zagrebačke filharmonije za „Mladog glazbenika 2010. godine”, violinistica Mai Suzuki – pobjednica natjecanja Vaclav Huml u Zagrebu 2013., violončelist Kian Soltani –pobjednik natjecanja Antonio Janigro 2011.

zg filharmonija 6

I u sezoni 2013./2014. Zagrebačka filharmonija poziva pretplatnike da, ukoliko to već nisu, postanu članovima Filharmonijskog kluba i tako ostvare brojne pogodnosti koje članstvo nudi, a novost je i uvođenje VIP pretplate koja će VIP pretplatnicima, uz uživanje u svom omiljenom repertoaru/ciklusu omogućiti vrhunsku uslugu na svakom koncertu.

S novom sezonom nastavlja se i izuzetno značajno partnerstvo sa generalnim sponzorom Zagrebačkom bankom.

Zagrebačka filharmonija dat će svoj doprinos povijesnom ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju koncertima u Berlinu, Budimpešti i Beču koji će se uz potporu Grada Zagreba, Ministarstva kulture i hrvatskih Veleposlanstava u spomenutim gradovima održati tijekom lipnja i srpnja ove godine.

U ugodnoj atmosferi lounge bara Matis okupio se velik broj novinara, prijatelja, suradnika Zagrebačke filharmonije i uglednika iz društvenog i javnog života koji su uživali u nastupu gudačkog okteta sastavljenog od članova Zagrebačke filharmonije kao i kvarteta kontrabasa Bass Masters Zagrebačke filharmonije, jedinog ansambla u svijetu sa statusom Superbrandsa koji su oduševili prisutne obradom popularne pjesme Gangnam style i tako na najbolji način najavili uzbudljivu nadolazeću sezonu Zagrebačke filharmonije.