Predstavljanje programa 10. Tabor Film Festivala

Međunarodni festival kratkometražnog filma

Na ovogodišnjem jubilarnom, 10. Tabor Film Festivalu – međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Kumrovcu naći više 100 filmova u četiri programa domaće i šest međunarodne konkurencije

 
U domaćoj konkurenciji, između ostalog, bit će prikazana i Prva dama Dubrave, film mlade redateljice Barbare i Točkica na nosu, redatelja Filipa Mojzeša, a 67 filmskih naslova iz ukupno 30 država moći će se pogledati u šest programa međunarodne konkurencije. Svakako vrijedi istaknuti Tram, pobjednički film ovogodišnjeg Annecya, najznačajnijeg festivala animacije, norveški Tube Atlanic koji je bio nomiran za Oscara, eksperimentalni dokumetarac Strokkur vrlo perspektivnog portugalskog redatelja Joao Salaviza koji je za svoj film Arena dobio Zlatnu palmu u Cannesu, a  među filmovima Europske Filmske Akademije naći će se i The Wholly Family proslavljenog britanskog redatelja Terry Gilliama.
U popratnom dijelu programa bit će prikazane projekcije filmova sa festivala iz Gruzije, Francuske i Japana te kratkometražni filmovi nominirani za nagradu Europske filmske akademije. Zemlja partner ove godine je Poljska, stoga će se moći pogledati program poljskih filmova od 2007. – 2012. Za one najmlađe posjetitelje prikazivat će se projekcije filmova s KIKI Tabora, prvog međunarodnog festival dječjeg filma održanog u sklopu Tabor Film Festivala.
Ovogodišnji Tabor Film Festival održavat će se od 8. do 14. srpnja u Kumrovcu na lokacijama Spomen doma i Titova vila, a rođendansko otvaranje festivala tradicionalno će se održati u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću.
Linkovi na filmove: 
Prva dama Dubrave – http://www.youtube.com/watch?v=7M32EYrB8Bo
Priča s početka vremena – https://vimeo.com/44742074#at=0
Životinjsko carstvo – https://vimeo.com/37129832 
Ustaj Miro! https://vimeo.com/24227611
Last Bus Home https://vimeo.com/36540922
Tram https://vimeo.com/41549996
The holly family http://www.youtube.com/watch?v=CU7tY7OU5y8
Povratak http://www.youtube.com/watch?v=y3I8lkzOvfI

Više informacija o programu festivala na službenoj stranici www.taborfilmfestival.com

Nenad Borovčak, predsjednik Udruge Gokul

Akademija-Art