Predstavljanje grada Zagreba na bečkoj urbanističkoj izložbi

U bečkom izložbenom centru Ureda za razvoj i planiranje grada „Planungswerkstatt“ će se od 24. siječnja do 30. ožujaka ove godine održati izložba pod nazivom „Izgradnja grada

Primjeri za i iz Beča“ na kojoj će sudjelovati i grad Zagreb tj. Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada koji će zu pomoć izložbenih materijala prikazati trenutačnu urbanističku situaciju u gradu Zagrebu.

U okviru izložbe će biti predstavljen osnovni pregled teme, prikazani međunarodni trendovi na primjerima gradova kao što su Bratislava, Brno, Hamburg, Ljuljana, Malmö, München, Stockholm i Zagreb te povijesni presjek urbanističkog razvoja grada Beča i nekoliko gradova središnje Europe uključujući i Zagreb.
Otvorenje izložbe će se održati 24. siječnja s početkom u 17 sati, a otvorenju koje će predvoditi bečka dogradonačelnica gospođa Maria Vassilakou će nazočiti i zagrebačka zamjenica gradonačelnika gospođa Jelena Pavičić Vukičević.
U okviru izložbe će biti organizirano i deset panel diskusija na kojima će se uspoređivati situacija u gradu Beču i navedenim gradovima, a na trećoj po redu koja će se održati 2. veljače će sudjelovati i Ured za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba. Diskusiji će pored Zagreba nazočiti i izaslanstva gradova Brna, Ljubljane i Bratislave.

Ivana Ćosić, Referentica za odnose s medijima, ComPRess Zagreb, Kontaktni uredi Grada Beča
ivana.cosic@compresspr.hr

Akademija-Art.hr