Predstava “Rasprodaj​a” idućeg tjedna u &TD-u!

rasprodaja-2

putovanje kroz slavnu i manje slavnu prošlost kultnog Teatra&TD, predstava redatelja Mirana Kurspahića „Rasprodaja” na rasporedu je 28., 29.,30. i 31. listopada u Teatru&TD. Početak je u 20 sati.

Redatelj: Miran Kurspahić
Igraju: Miran Kurspahić, Deana Krivačić, Sven Jakir

Predstava je zamišljena kao interaktivno, mansionsko putovanje kroz prostore Teatra &TD, koje nije samo obilazak nekretnina, već i putovanje kroz slavnu i manje slavnu prošlost tog Teatra te publiku iz njezine klasične pozicije pukog promatrača stavlja u ulogu stranog investitora kojem se nudi neobična prodaja. Naime, tri izvođača, koji su svaki na svoj način vezani svojom umjetničkom ili ljudskom sudbinom za to kazalište, selektirani su od strane vlade RH (s obzirom da su ljudi “iznutra” i upućeni su u materiju) da pregovaraju sa stranim investitorima i odaberu najbolju ponudu za Teatar &TD.

Nakon točno 60 godina od prve predstave komornog teatra na sceni današnjeg SEK-a, na prodaju je – SVE. Prodaju se nekretnine, oprema, tehnika, rekvizita, sav fundus kostima, osoblje, predstave, ali i uspomene i prošlost.

Tura koja vodi iz samog izvorišta teatra iz SEK dvorane, preko spremišta, radionica, MM-a, galerije, garderoba, fundusa, hodnika, podruma, scene, gledališta, blagajne, francuskog paviljona i konačno kafića, prati priču ovog kazališta, kao i njenih protagonista od samih začetaka do današnjih dana, bez nekog kronološkog reda, ali evocira sve tri velike faze ovoga kazališta, Vjerana Zuppe, Mani Gotovac i Nataše Rajković.

{youtube}6yTf0v7Tpho|500|400|0{/youtube}