Predstava Borisa Nikitina na Ganz novom festivalu

ganz

ganz

U srijedu i četvrtak, 18. i 19. rujna, s početkom u 20 sati, u Velikoj dvorani Teatra &TD pogledajte predstavu ‘Imitation of Life’ švicarskog umjetnika Borisa Nikitina. Ulaz na predstavu, kao i na ostatak festivalskog programa, je besplatan!

Lažni dnevnici, lažne slike, lažna izvješća tajnih službi, lažni znanstveni protokoli, lažne biografije, lažni dokumenti – u jednom se trenutku vjerovalo da su svi oni istiniti. Tek u trenutku kada je otkriveno da su lažni postalo je jasno da stvarnost može zavarati. U dokumentarnoj predstavi o prevari, manipulaciji i moći afirmacije Boris Nikitin razmišlja o fikciji i stvarnosti. Glavni su akteri ove drame dva glumca i krivotvoritelj. Oni su imitatori koji se mogu predstavljati kao netko drugi. ‘Imitation of Life’ kazališno je balansiranje između točnosti i netočnosti informacija. Duboko djelo koje ukazuje na podrijetlo naše sumnje da stvari možda i nisu onakve kakvima se čine.

Većina projekata Borisa Nikitina bavi se upravo pitanjem što je stvarnost. Na kojim se kodovima, sporazumima i pravilima temelji naša ideja stvarnosti? U projektima B. Nikitina uglavnom se radi o konstrukciji stvarnosti i identiteta.

Ganz vam predstavlja Borisa Nikitina u suradnji s Festivalom Culturescapes Balkan 2013. i Swiss Arts Councilom Pro Helvetia.

Više o ostatku programa Ganz novog festivala potražite na ganznovi.sczg.hr!