Skip to content

Poziv na rezidenciju u Centar suvremene umjetnosti Noisy-le-Sec

Džana Mujadžić 
djananouvelles@gmail.com

Pariz – Poziv na rezidenciju u Centar suvremene umjetnosti Noisy-le-Sec

Dugo vremena, Galerija-Centar suvremene umjetnosti u pariškom, bližem predgrađu Noisy-le-Sec, prima likvne umjetnike u rezidenciju od devet mjeseci. Odabrani kandidat prati cjelokupnu produkciju mnoštva djela koja će biti dio kolektivne izložbe u Galeriji, na kraju njegovog boravka. Boravak je predviđen u periodu od 11. srpnja 2011. godine do 2. travnja, slijedeće 2012.

Zainteresirani trebaju uputiti zahtjeve do 27. svibnja, tekuće godine.

Rezidencija se uvijek razvija oko posebne problematike, a aktualna proučava i analizira "Udaljene rituale": realizacije, aranžmane, ritualne tragove u suvremnoj umjetnosti. Pojmovi konstituiraju podlogu za razmišljanja budućce, zajedničke izložbe što će se organizirati od 25. veljače do 21. travnja, 2012 godine.

Umjetnik će biti smješten u atelje od 65m² /soba, dnevni boravak, kuhinja, banja, veliki prostor za rad i podrum/, nedaleko od Galerije, udaljene od Pariza 10 minuta vožnje, urbanim metroom. Odabrani kandidat nećce plaćati ni električnu energiju niti telefonske pozive u Francuskoj niti plin ako ga upotrijebi. Galerija poklanja povratnu kartu iz i do stalnog mjesta boravka i sve internetske usluge.
Projekt koji kandidat predstavi bit će slijeđen intelektualnom podrškom zaposlenih iz Centra ali i finacijskom podrškom od 5000 eura, za devetomjesečni boravak kao i nadoknadom za ostvarena djela. Sve ove prednosti moguće su, zahvaljujući podršci Depatmana Seine-Saint Denis i DRACA- otoka Francuske, što znači pariške oblasti, partnerima grada Noisy-le-Sec. Odabrani umjetnik ženskog ili muškog spola, bit će obvezan ostvariti plaćene boravke i razgovor sa polaznicima osnovnih škola ili specijaliziranih obrazovnih ustanova drugog stupnja na cijelom području grada i okolice kao i sa posjetiteljima Galerije.
 
Ostale informacije su dostupne u Centru suvrmene umjetnosti-Noisy-le-Sec i elektronskoj adresi:  lagalerie@noisylesec.fr

Akademija-Art.hr
11.04.2011.