Povoljni stanovi u najam

stanovi

stanovi

U Sopnici-Jelkovec dodijeljeno je prvih 28 stanova iz programa povoljnog najma stanova koje provodi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja

Za samo 20 eura po četvornom metru prilika je to da se stana domognu svi koji nemaju sređeno stambeno pitanje. Naime, nakon tri godine postoji mogućnost otkupa za 950 eura po četvornom metru, a cijena najma ući će u otkupnu cijenu. Za one koji se ne odluče na kupnju nakon tri godine, u ovom privilegiju mogu uživati ukupno pet godina. Zainteresiranost za ovaj program je čak pet puta veća nego što na raspolaganju ima stanova. Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš:”Evo u 10 dana ovog natječaja, zainteresiranih je pet puta više nego broj stanova. Osmislit ćemo projekt takvog najma koji će biti dugoročan. Druge zemlje Europske unije i mnogi gradovi imaju već takvu mogućnost. Nadam se da ćemo slijedeće godine imati više stanova za one koji to žele. Očito je da za stan od 70 i nešto četvornih metara za 200 eura najma pogođeno.”

Što ovaj program znači mladim ljudima prokomentirao je Tomislav, jedan od sretnika, koji je bio među najbržima:” To je san na koji sam čekao 12 godina i sada mogu dalje planirati budućnost sa svojom zaručnicom. Samo da naglasim do sada sam trošan stan od 40 četvornih metara plaćao 300 eura, a sada sam u 93 novih četvornih metara za 1900 kuna mjesečno.”

Više o programu najma možete saznati na stranicama Ministarstva graditeljstva i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. (Zarko Basic/PD/PIXSELL, Radio.hrt.hr/radio-sljeme)