Potpredsjednik FIFA-e traži oštre sankcije protiv Srbije

Potpredsjednik FIFA-e Jim Boyce traži oštrije kazne za srpsku nogometnu reprezentaciju nakon što je na utakmici U-21 između Srbije i Engleske na rasnoj osnovi vrijeđan engleski reprezentativac Danny Rose

Boyce traži da se Srbiju kazni igranjem pred praznim tribinama, ali da bi se moglo razmišljati i o izbacivanju Srbije iz međunarodnih natjecanja u budućnosti.
"Ovo nije prvi put da Srbija ima velikih problema i kao netko tko potpuno osuđuje rasizam u bilo kojem obliku, mislim da bi UEFA trebala sada djelovati puno strože. Došlo je vrijeme kada novčane kazne nisu dovoljne. Idioti koji uzrokuju ovakve probleme ne mare za novac koji trebaju platitiklubovi ili Savezi", kazao je Boyce u izjavi za BBC Radio.
"Zato se mora poduzeti ozbiljnija mjera, posebno protiv Srpskognogometnog saveza", istaknuo je.
Srpski navijači su rasistički vrijeđali engleskog braniča Dannyja Rosea na utakmici doigravanja U-21 za Euro 2013. u Kruševcu, koju je Engleska dobila 1-0.
Rose je isključen jer je ispucao loptu na kraju utakmice i jedan ga je srpski igrač gurnuo dok je napuštao teren što je izazvalo tučnjavu u kojoj su sudjelovali i igrači i članovi stručnog stožera obje reprezentacije

Youth.frometownfc.co.uk