Potpora smijenjenoj ravnateljici

Djelatnici čakovečke Ekonomske i trgovačke škole danas su prosvjedovali zbog smjene ravnateljice Dušanke Novak. Nastavničko vijeće, Školski odbor te vijeća roditelja i učenika tvrde da je ravnateljica nezakonito i protupravno razriješena i daju joj jednoglasnu potporu. Pokazali su to prosvjednom šetnjom ulicama grada
 
Ministar Željko Jovanović razriješio je ravnateljicu Novak zbog upisa deset učenika u razred komercijalista. Ti su učenici bili primljeni u ljetnom roku u zanimanje prodavača, no nakon njihovih zamolbi, u jesenskom roku prebačeni su u razred komercijalista, u kojem nije bilo dovoljno učenika za formiranje razrednog odjela. Početkom listopada učenici su na temelju rješenja prosvjetnog inspektora ispisani, no mjesec dana poslije, prema naknadnom dopuštenju prosvjetnih vlasti, ponovno su upisani u školu.
 
Doista nema nikakvih argumenata za tako drastičnu kaznu ravnateljici – otkaz ugovora o radu bez prava žalbe, kažu zaposlenici. Ogorčeni su i roditelji i učenici, koji su ravnateljici dali jednoglasnu potporu.
 
Nakon prisilnog odlaska, učenici su tijekom odmora u predvorju škole organizirali dirljiv i dostojanstven oproštaj za ravnateljicu. Postoje tako u životu trenuci kada mladost zašuti, poručili su.
 
Hoće li se ministar Jovanović zamisliti nad tom porukom i još jednom proučiti slučaj?
 
Međimurski župan Ivan Perhoč primio je predstavnike škole. Zahvalio im je za dostojanstveno držanje i obećao pomoć u rješavanju slučaja.
Foto: Pixsell
Izvor: RTL