‘Policija nije primijenila prisilu prema M. Azapoviću’

ranko ostojic

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je kako policija nije nezakonito postupala u kriminalističkom istraživanju Marka Azapovića iz Županje, koji je umro u snu 21. travnja

Neovisno od medijskih sumnji kao je policija brutalnim premlaćivanjem skrivila Azapovićevu smrt, odmah sam Službi za unutarnju kontrolu MUP-a izdao nalog da se slučaj istraži, rekao je Ostojić. Naglasio je da niti u jednoj fazi postupanja policije prema Marku Azapoviću nisu uporabljena sredstva prisile pa ni preventivno, niti se žalio na postupanje policijskih službenika prema njemu.

Ostojić je izjavio da su izmjene obdukcijskog nalaza moguće jedino ako toksikološki nalaz pokaže da je do srčanog zastoja došlo zbog uzimanja opijata, a da se nikako ne može dogoditi da se naknadno utvrdi da je uzrok smrti bila policijska ili bilo čija druga brutalnost.

Ministar unutarnjih poslova Ostojić je dodao kako je Torcida Azapovićevu smrt iskoristila za divljanje po Splitu. No, taj Bejrut je trajao 20 minuta, takva postupanje policija nije i neće tolerirati, poručio je Ostojić huliganima.

Obitelj je u medijima tvrdila da su tek nakon njegove smrti našli liječnički nalaz, prema kojem je 20. ožujka doveden u hitnu pomoć gdje je rekao da su ga policajci tukli i zlostavljali. Mladić je, na kraju, umro u svom domu, oko mjesec dana nakon ispitivanja u policiji koja ga je privela zbog sumnje da je od tetke ukrao 80-ak tisuća kuna. (Foto: Nenad REBERŠAK, Izvor: HRT)