Policija i HNS – Bez odluke o navijačima

 

Ravnateljstvo policije MUP-a RH i HNS pozivaju sve klubove kao i klubove navijača na primjenu poštovanja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim borilištima

Predstavnici Ravnateljstva policije i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) održali su sastanak na kojemu se raspravljalo o stanju sigurnosti na nogometnim utakmicama i mjerama koje će se poduzimati radi sprječavanja nereda, nasilja i drugih oblika protupravnog ponašanja u nastavku domaćeg prvenstva.
 
U priopćenju HNS-a naglašeno je da je napravljena detaljna analiza stanja sigurnosti i provedbe akcijskog plana na utakmicama Prve HNL u dosadašnjem dijelu sezone na osnovi čega će Izvršni odbor HNS-a na prvoj sljedećoj sjednici donijeti odgovarajuće odluke.

Ujedno, Ravnateljstvo policije MUP-a RH i HNS pozivaju sve klubove kao i klubove navijača na primjenu poštovanja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim borilištima kao i svih drugih zakona koji jamče sigurnost održavanja nogometnih utakmica, stoji u priopćenju HNS-a.

Iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a naglasili su da se nastavlja intenzivnija suradnja policije i organizatora te će se pojačati aktivnosti u procjeni mogućnosti od izbijanja nereda i nasilja kao i poduzeti odgovarajuće mjere u cilju njihova sprječavanja.

Nakon današnjeg sastanka očekuje se da će se IO HNS-a ponovno sastati već krajem ovoga tjedna te objaviti odluku smiju li gostujući navijači odlaziti na utakmice posljednja tri kola ili ne.

 
Gostujućim navijačima prijeti zabrana
 
 
Podsjetimo, IO HNS-a je na sjednici održanoj prošle srijede raspravljao o prijedlogu Udruženja profesionalnih klubova Prve HNL da na utakmicama do kraja sezone ne bude gostujućih navijača, no donošenje konačne odluke odgođeno je sve dok o tom prijedlogu svoje mišljenje ne da MUP.
Foto: Vjesnik
Izvor: HRT

Akademija-Art