Počitelj – Radionica “Waste is Taste”

Eko-workshop i modna revija

u svrhu promoviranja očuvanja okoliša, reciklaže i ponovnog korištenja otpadnog materijala
MLAZ, Počitelj
od 12. do 15. 09. 2012.

Pogledajte FOTO galeriju!
U prostoru društva za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ u Počitelju, od 12. do 15. rujna 2012. godine uspješno je realizirano nekoliko aktivnosti u svrhu promoviranja i očuvanja okoliša te reciklaže i ponovnog korištenja otpadnog materijala.
Radionica pod nazivom "Waste is Taste" realizirana je u svrhu stvaranja visoke mode od nekonvencionalnih materijala, sa ciljem da se napravi iskorak u svakodnevnom, uobičajenom prikazu mode i promovira korištenje otpadnog materijala (najlon vrećice, kartoni, čepovi od boca, …) u dizajnerske svrhe.

Moderator četverodnevne eko-radionice bio je prof.mr. Salih Teskeredžić (profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, na Odsjeku za produkt dizajn), a u radionici su učestvovale: Elvira Ćatić, Jasminka Hadžimehmedović (voditeljica projekta), Marija Ivankić, Merima Mujkanović, Nevena Nikolić i Altijana Salispahić.

Dio aktivnosti ove radionice realizovan je zahvaljujući finansijskoj podršci i sredstvima koja je obezbijedila Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini.
Četverodnevna radionica zaključena je modnom revijom na kojoj su predstavljeni radovi učesnica.Revija je održana 15. septembra u Multimedijalnom centru ‘Han’ u Počitelju. Građani i građanke Počitelja, kao i posjetitelji/posjetiteljice iz drugih gradova BiH, uživali su u zanimljivim, neobičnim kreacijama i odličnoj atmosferi finalne večeri koju su obogatili nastupi Nadže Pušilo, balerine iz Sarajeva, i Faruka Jahića-Akija, percussionista iz Sarajeva. Moderatorica modne revije bila je Marina Golubović (BH radio 1).
Autor teksta za program i prateći katalog je Miodrag Ninić, teoretičar iz Beograda, sa kojim je dogovorena dalja suradnja u realizaciji budućih zajedničkih projekata.
MLAZ, Počitelj
društvo za promociju kulturnog stvaralaštva, neprofitna organizacija čiji je cilj umjetnicima iz svih oblasti pružiti priliku stvaranja, da svoje radove predstavljaju i dijele sa drugima u mirnoj okolini koja ih inspirira i pruža punu stvaralačku slobodu

http://mymlaz.blogspot.com/
Organizator: Društvo za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ Počitelj
Voditeljica projekta: Jasminka Hadžimehmedović