Pogledajte posljedice pijavice u Italiji

pijavica 3

pijavica 3

Samo dan nakon što je sjever Italije pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme s tučom, tijekom nedjelje ciklona je donijela nevolje s vremenom u srednjem dijelu Italije

Santa Severa, na obalama Tirenskog mora, u nedjelju ujutro pogodila je snažna pijavica koja se razvila nad more, a onda je svom silinom ušla nad kopno i načinila znatnu materijalnu štetu na obali. Pijavica je dizala brodice u zrak i bacala ih nekoliko desetaka metara daleko. Prema prvim izvješćima talijanskih medija, u nevremenu je ozlijeđeno 15 ljudi, od čega je četvero zadržano na bolničkom liječenju.

pijavica

Jako grmljavinsko nevrijeme tijekom jutra pogodilo je i područje grada Rima. Najviše je pogođen istok grada gdje su bujice preplavile gradske ulice, poplavile podrume stambenih i poslovnih prostora, pa su vatrogasci imali pune ruke posla. Talijanska meteorološka služba za velik dio zemlje proglasila je najveći stupanj opasnosti od nevremena.

pijavica 2

Osim kiše i nevremena, ciklona je Italiji donijela zahlađenje, pa je u Alpama pao snijeg ispod 2000 metara nadmorske visine.

Foto: Meteoweb, R.P./Crometeo.hr