Poduzetni ministar – Na Pašmanu sagradio kuću s tri stana, a sad dva prodaje

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić sagradio je kuću s tri stana u mjestu Tkon na otoku Pašmanu. Ukupna površina kuće je 207 četvornih metara. Hajdaš Dončić dva od tri stana u njoj planira prodati, a jedan, površine stotinjak kvadrata, zadržati

Ministar prometa u Tkonu je kupio zemljište ukupne površine 449 četvornih metara, a u imovinskoj kartici naveo je da taj teren vrijedi 334.000 kuna. Za kupnju zemljišta na Pašmanu i gradnju kuće podigao je lani kredit u iznosu od 96.000 eura s rokom otplate od 20 godina.

Otplata prije roka

– Ne namjeravam kredit vraćati do 2031. godine, mislim ga i prije otplatiti kad prodam dva stana i tako vratim ulaganje – kazao nam je Hajdaš Dončić dodajući da za jedan stan već ima predugovor.

Kuću na moru Hajdaš Dončić nije naveo u svojoj imovinskoj kartici jer je, kaže, njena gradnja počela u ožujku ove godine, a završena je tek nedavno. Stan koji će zadržati za sebe unijet će u imovinsku karticu do kraja godine, nakon što se izradi elaborat o etažiranju i nekretnina upiše u gruntovnicu, što je u skladu sa zakonom.

– Ništa nisam skrivao. Sve je na moje ime, imamo sve potrebne dozvole, platili sam komunalne doprinose – kaže poduzetni Hajdaš Dončić.

Pašman je za svoju kuću na moru odabrao, kaže, slučajno, po preporuci prijateljice, a prvi izbor supruge i njega bio je Murter. No na tom je otoku zemljište skuplje nego na Pašmanu pa su se, kaže, odlučili za jeftiniju varijantu. Četvorni metar zemljišta na tom otoku platili su 100 eura.

Osim nove kuće, odnosno stana u Tkonu, Hajdaš Dončić vlasnik je nekretnina u Humu Zabočkom, i to zgrade s dvorištem vrijedne 100.000 kuna, kuće s dvorištem koji vrijede 500.000 kuna te voćnjaka procijenjenog na 12.000 kuna.

Vlasnik njiva i livada

U Špičkovini ima njivu vrijednu 20.000 kuna, a u Donjoj Stubici suvlasnik je livade vrijedne 80.000 kuna.

Vlasnik je i automobila vrijednog 100.000 kuna. Njegova supruga ima dionice jedne banke vrijedne 600 kuna, a 2006. godine podigla je kredit u iznosu od 65.000 eura s rokom otplate do 2021. godine.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Izvor: VLM