Počeli ispiti državne mature!

drzavna matura

drzavna matura

Ispitima iz likovne umjetnosti i informatike danas diljem Hrvatske počinju ispiti državne mature kojima će u ljetnom roku pristupiti skoro 31 tisuća učenika, te još oko 5,5 tisuća kandidata izvan redovitog sustava školovanja u Hrvatskoj, koji državnu maturu polažu u ispitnim centrima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Slavonskom Brodu i Splitu

Od svih prijavljenih učenika gimnazijalaca je oko 12,4 tisuće, a učenika četverogodišnjih strukovnih i umjetničkih škola nešto više od 19 tisuća, rekla je za Hinu Alenka Buntić Rogić, v.d. ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, koji provodi ispite državne mature.

Ispiti državne mature, najviše dva u jednom danu, pisat će se od 21. svibnja do 11. lipnja. Preliminarni rezultati znat će se 9. srpnja, rok za žalbe je 11. srpnja, a 16. srpnja bit će poznati konačni rezultati. Već idući dan, 17. srpnja, počinju prijave za jesenski rok, u okviru kojega će se ispiti državne mature održavati od 23. kolovoza, a objava rezultata bit će 16. rujna. (HRT)