Pobjednici 2. PhotoCITY fotografskog natječaja

Josip Bilandžić iz Rovinja (foto iznad) i Vesna Janko Finderle iz Poreča, laureati su ovogodišnjeg izdanja extempore foto-natječaja u organizaciji KAF-a
 

Zadana tema je bila put – putovanje. Ocjenjivački žiri odradio je zadaću u sastavu Dalibor Talajić, Nenad Šimunić i Zoltan Nagy, sve od reda vrsni fotografi i profesionalci, akademski likovni umjetnik. i grafički stručnjak. Ne znajući prethodno za podatke o autorima fotografija, odabrali su najbolje i to:

Pogledajte galeriju fotografija!

Josip Bilandžić –  najbolja fotografija
Vesna Janko Finderle – najbolja kolekcija

2. mjesto: Davor Smoković
3. mjesto: Ivana Puškarić
4. mjesto: Marko Cerovac
5. mjesto: Ivan Žužić


Vesna Janko Finderle /1

Žiri je pohvalio i radove slijedećih autora: Dražen Puniš, Linda Rioža i Lucio Vidotto

Za najbolji rad, Josip Biladžić osvojio je profesionalni LCD monitor 23", dok je Vesna Janko Finderle dobila mogućnost samostalne izložbe u galeriji ‘Placa’ s izradom kataloga od strane organizatora.
I ostali dobitnici nagrađeni su darovima sponzora: novčana nagrada, večera za dvoje, kolekcija vina, te memorijska kartica sa čitačem.
Predsjednik KAF Sv. Lovreč, Kristian Macinić, te načelnik općine Sveti Lovreč, Silvano Matošović, otvorili su svečanost proglašenja pobjednika, te uručivali nagrade najboljima.
Ukupno je dostavljeno 60 radova, a organizacijski tim već je u mislima u trećem izdanju, u kojem će vjerojatno omogućiti autorima pristup temi, bez ograničenja lokacije.
Prilikom proglašenja dobitnika ovogodišnjeg natječaja, prisustvovao je velik broj znatiželjnika, te je to još jedan dokaz uspješnoj provedbi ove manifestacije.
Autor fotografija sa dodjele priznanja je Alen Niessner-Šćine.

Darko Hrastovčak, tajnik KAF-a

Akademija-Art