Ploče – Novogodišnja izložba 2011

Novogodišnja izložba „PLOČE 2011“

Dvorana Pučkog otvorenog učilišta u Pločama bila je u srijedu 28. prosinca 2011. godine puna umjetnika i njihovih gostiju, štovatelja i ljubitelja likovne umjetnosti.

Pogledajte galeriju fotografija!

Povod tome je bilo otvorenje skupne novogodišnje izložbe radova članova Likovne radionice Pučkog otvorenog učilišta u Pločama te ostalih likovnih umjetnika grada Ploča.

Izloženo je 30-tak eksponata, različitih tehnika, stilova i izražavanja što nam dokazuje različitost viđenja istog, te nas upućuje na inventivnost stvaralaštva koje nema granica.

Radost davanja sebe, vezanost i ljubav prema slikanju nagnala je umjetnike da se ponovno predstave svojim sugrađanima i široj javnosti, neki u već prepoznatljivom svijetlu i stilu, a neki skromno i po prvi put, što veseli i daje poticaj za daljnja stvaranja.

Drago nam da umjetnici izlažu, izjavio je dogradonačelnik Grada Ploča, Goran Kovač koji je ujedno i otvorio izložbu pa naglasio kako se s ovakvim i sličnim manifestacijama ne samo daje potpora i motiv za pojedinačno afirmativno likovno stvaralaštvo, već obogaćuje i oplemenjuje društvo u kojem ti isti umjetnici žive i rade.

Sudionici/umjetnici ove Novogodišnje izložbe su: BRANKA ĐEREK, DAGDA BOGUNOVIĆ-MILETIĆ, DARIO MARINOVIĆ, IVICA GRADAC, JORDAN FRANIĆ, JULIJA PAVLOVIĆ, KSENIJA ČIRIĆ, LATICA ŠKUBONJA, LJILJA BIOŠIĆ, VELIMIR PENOVIĆ, VINKO BATINOVIĆ, ZDRAVKO SRZENTIĆ, ŽELJKO BULOVIĆ


Sudionici / umjetnici

Izložba je otvorena za javnost i može se razgledati do 07. siječnja 2012. godine.

Velimir Penović
vpenovic@gmail.com

Akdemija-Art.hr