Plaže prepune domaćih i stranih turista

kupaci plaza

Dok su građani Hrvatske nakon toplotnog udara bar malo odahnuli, a na istoku Hrvatske zbrajali štete od olujnog nevremena, plaže su na Jadranu bile prepune kupača

Doduše, niti na moru temperature oko podneva nisu prelazile 30 stupnjeva, no i ono što su imali billo je sasvim dovoljno za uživanje u lijepom vremenu i produljenom vikendu.

Posebno živo bilo je na riječkoj plaži Ploče, gdje su mnogi domaći i strani turisti potražili osvježenje. Slično je bilo i na drugim jadranskim destinacijama.

Meteorolozi i za popodnevne sate u većini krajeva najavljuju djelomice sunčano i vrlo toplo. U kopnenom području i na sjevernome dijelu Jadrana očekuje se porast naoblake uz ponegdje malo kiše te rijetke, ali izraženije lokalne pljuskove i grmljavinu.

Vjetar većinom slab, a na srednjem i južnom Jadranu prijepodne većinom umjeren sjeverozapadnjak, na sjevernome poslijepodne jugozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 24 i 30, u Dalmaciji ponegdje do 32 stupnja Celzijusa. (Foto: Ivan Ravlić/CROPIX, Metro-portal.hr)