Pisci u muzeju

U okviru Noći muzeja u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti upriličen je i susret s književnicima Ludwigom Bauerom, Sibilom Petlevski, Vladimirom Stojsavljevićem i Goranom Ferčecom

Razgovor je vodio urednik izdavačke kuće Fraktura Seid Serdarević, a među prisutnima našla se i ministrica kulture Andrea Zlatar.

Odgovarajući na pitanja moderatora književnici su izrazili i svoj odnos prema muzejima, njihovom značenju i ulozi. Uz ostalo pružena je i interpretacija aktualne izložbe u MSU-u – Socijalizam i modernost. Književnici su također čitali tekstove iz svojih najnovijih knjiga, među kojima je bio i višestruko nagrađivani Bauerov roman "Zavičaj, zaborav". Rijeka posjetilaca zaustavljala se da bi u žamoru prenapučenog muzeja slušala književnu riječ, iako su mnogi posjetitelji i ciljano došli upravo zbog ove priredbe. Prema reakcijama publike moglo se zaključiti da je ovakvo miješanje različitih kulturnih projekata veoma dobrodošlo i da dobro komunicira s publikom najrazličitijih profila.

Nives Gajdobranski

Akademija-Art.hr