Petra Dugandžić: Osjećam se seksi u retro pin-up odjeći

Na revijama Perwoll Fashion.hr Cruise Collection u Bolu na Braču Petra Dugandžić otkrila je svoju novu strast – seksi pin-up odjeću

 
Za zvijezdom serije “Larin izbor”, odjevenom u kombinacije koje su do krajnosti istaknule njezinu zavodljivost i seksepil, okretale su se glave
 
Nije ni čudno jer Petra je izgledala poput originalne pin-up djevojke za kojima su 1940-ih uzdisali muškarci.
 
Kupuje na internet
U njezinu ormaru odnedavno se nalazi odjeća iz četrdesetih, pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, iz razdoblja kada su vladali ženstvenost i pritajeni seksepil.

– Fotograf Marko Grubišić snimio je moje crno-bijele fotografije u retro stilu. Tada sam otkrila da mi takav stil odijevanja stoji bolje od modernih krojeva – kaže atraktivna 35-godišnjakinja.

– Bijelu usku haljinu s točkicama te plave hlačice i točkastu košulju, što sam nosila u Bolu, kupila sam u pristupačnijim domaćim trgovinama, no odjeću uglavnom kupujem u specijaliziranim on-line trgovinama s robom u stilu pin-up djevojaka – otkrila je.
 

Merlinka i Bardot uzori
 
Da bi njezin retro izgled uvijek bio potpun, angažirala je frizerku Katicu Topčić koja je glumici napravila kratke šiške kakve je nosila ikona seksa Bettie Page.

– Uzor su mi Sophia Loren, Brigitte Bardot, Marilyn Monroe, Ingrid Bergman – nabraja. Kako bi i na premijeri filma “Larin izbor” 26. lipnja zablistala poput svojih idola, pobrinut će se dizajner Ivica Skoko.

– Kreira mi bijelu, pripijenu haljinu, zanimljiva uzorka – zagolicala nam je maštu Petra.

Foto: Pixsell
Izvor: Kristina Bosno / Vecernji.hr

Akademija-Art