Perković slavila u Rimu

sandraPerkovic

sandraPerkovic

Hrvatska atletičarka Sandra Perković, olimpijska prvakinja u bacanju diska pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Rimu s hicem od 68,25 metara

To je samo 23 centimetra kraće od najboljeg hica sezone u svijetu kojeg je Sandra bacila na mitingu u New Yorku.

Za razliku od mitinga Dijamantne lige u Dohi i New Yorku, na kojima je također uvjerljivo slavila, Perković je u Rimu imala daleko jaču konkurenciju, no Zagrepčanka je pokazala da je trenutačno najbolja bacačica svijeta.

Pobjednički hitac od 68,25 metara Sandra je bacila u drugoj seriji, a u Rimu je imala još tri hica (67,25 m, 66,24 m, 65,71 m) koja su bila bolja od rezultata drugoplasirane Kubanke Yarelis Barrios (64,41 m). Treća je bila Zinaida Sendriute iz Litve (62,85 m).

Sandra Perković s tri pobjede uvjerljivo vodi u poretku diska u Dijamantnoj ligi s maksimalnih 12 bodova.

U Rimu nastupaju i Blanka Vlašić te Ana Šimić

Najbolju hrvatsku visašicu Blanku Vlašić očekuje drugi nastup nakon duge pauze. Nakon što je prije 12 dana slavila u New Yorku, Blanka priželjkuje novi dobar nastup. U New Yorku je pobijedila s preskočenih 194 cm, ali u lošim vremenskim uvjetima. U Rimu će imati puno jaču konkurenciju, jer dolazi Ruskinja Ana Čičerova s najboljim rezultatom sezone od 202 cm.

U Italiji će u skoku u vis nastupiti još jedna hrvatska atletičarka, Ana Šimić koja je prije dva tjedna u Pekingu preskočila osobni rekord od 195 cm. (Foto: AFP, HRT)