Perković druga, zasad tri rekorda mitinga

perkovic baca by sanjin strukic Pixsell

perkovic baca by sanjin strukic Pixsell

Na 63. izdanju Hanžekovićevog memorijala u Zagrebu postignuta su zasad tri rekorda mitinga, a Sandra Perković zauzela je drugo mjesto u bacanju diska. U prvoj seriji Sandra je bacila spravu na daljinu od 65.63 metara, samo 16 cm manje od rekorda mitinga, no uslijedili su slabiji i neispravni pokušaji, ozljeda trbušnog zida ipak je uzela danak.

S osobnim rekordom (66,29 metara) u bacanju diska pobijedila je 32-godišnja Amerikanka Lewis-Smallwood.

Rekorde mitinga postavili su Brazilac Augusto Dutra u skoku s motkom (5,75), Kenijac Caleb Mwangangi Ndiku u utrci na 3.000 metara (7:35,06) te aktualni svjetski doprvak Finac Pitkämäki u muškom koplju s daljinom 86,36 metara.

Do pobjede u Zagrebu je tek u šestom nastupu uspio stići aktualni svjetski prvak na 110 metara prepone David Oliver, koji je s vremenom 13,25 bio pet stotinki brži od Ryana Wilsona u Memorijalu Borisa Hanžekovića.

Od ostalih naših natjecatelja u skoku s motkom razočarao je Ivan Horvat, koji je tri puta rušio letvicu na visini od 5,40 metara te mu je najbolja visina bila 5,20, a skakačica u vis Ana Šimić tri puta je rušila letvicu na visini od 197 centimetara. (Sanjin Strukić/Pixsell, HRT)