Dženana Mujadžić
djananouvelles@gmail.com

Novu kolekciju "Capsule Black Carpet" zamislio je i ostvario osnivatelj marke Serge Cajfinger, ujedno i kreator slavne "Paule Ka", koju je nazvao po vlastitoj tetki.

Haljine krojene za crveni tepih utjelovljuju francusku eleganciju i pariški "chic". Graficne i jako ženstvene posjeduju ultramoderan izgled koji oscilira između izvanvremenske sofisticiranosti i visoke mode.

Oprave su i futurističke iako liče na one iz bogatih osamdesetih, prošlog stoljeća pa privlače, najpoznatije fashion moćnike. Istina, manekenke se pokrivaju lažnim nakitom ali odabranim, jer se radi o vezenom kristalu. Na kragni haljine čistih linija ili na pojasu od lažnog krzna kristali svjetlucaju jednako dobro kao i na svili ili muslinu. Zbog modernijeg izgleda, dragulji se čuvaju na skrivenom mjestu, ali se usne boje u rubinske odsjaje.

Kopira se Ava Gardner koja je odavno uspjela ujediniti glamour i design. Njezin duh se pronalazi u aktualiziranim, drapiranim odjevnim predmetima, ukrašenim onduliranom organzom na naramenicama. Kolekcija podrazumijeva i nekolicinu jako dopadljivih dugih modela ali njezin pravi French touch se odrazava u kratkim, koktel haljinama. Modeli su nadahnuti korzetima koji su produžeci koraljanih suknji ali i uskih koje se nazivaju "cijevi".
Motivi su jako "couture" i velikih dimenzija, suvremeni i namjenjeni dekoraciji grudi, posebnim i ženstvenim detaljima. Da bi se izbjeglo nepotrebno slaganje i obični girly izgled, udružuju se čiste linije i klasične boje.

Akademija-Art.hr
21.04.2011.