Parni valjak pregazio sve na putu do broja 1 HR TOP 40

parni valjak

parni valjak

Službena nacionalna lista aktualnih radijskih singlova HR TOP 40 dobila je novog pobjednika. S pjesmom „Samo da znaš”, najpopularniji na 80 radijskih postaja u zemlji u tjednu od ponedjeljka 22. do nedjelje 28. travnja bio je Parni valjak

Njegov osnivač Husein Hasanefendić Hus, koji potpisuje tekst i glazbu za pjesmu, kaže: „Bolji smo i žešći nego ikad. To će se osjetiti i na koncertu 16. svibnja u Tvornici kulture, na kojeg mogu samo pravi fanovi, ekskluzivno putem naše Facebook stranice.”

U prvih 10 pjesama ovog su se tjedna probili novi singl Olivera Dragojevića te suradnja Borisa Novkovića i Sare Grimaldi a vratile se pjesme Teške industrije – suradnja s Kemalom Montenom – i Klape s mora.

Lista je dobila i svoj najdugovječniji singl: nakon 15 tjedana objavljivanja HR TOP 40, jedini koji je na listi bio i prvog tjedna i još je uvijek na njoj je „Ulicama grada – pjesma sreće”. Neno Belan & Fiumens u suradnji s Ljetnim kinom, štoviše, i ovog su tjedna na visokom 8. mjestu s pjesmom koja je zaslužila nekoliko nominacija za Porin – uključujući i onu za Pjesmu godine.

Nekoliko novih singlova debitiralo je na popisu kojeg za Institut hrvatske glazbe kreira softverski sustav PlayKontrol: na 12. mjestu je Thompsonov „Samo je ljubav tajna dvaju svjetova”, 14. je Severinin „Kradeš sve” a 21. je „Po mojoj mjeri” Elementala. Potom, ohrabrujuće, slijede mlade snage: na 27. mjestu je grupa Bang Bang s pjesmom „Bez obzira na sve”; Mario Huljev, nominiran za Porin u kategoriji Novi izvođač, na 31. mjestu pjeva „Sretan sam” a na 35. mjesto smjestili su se Brain Holidays sa singlom „Daj mi ljubav”.

Potpunu listu HR TOP 40 za 17. tjedan 2013. pogledajte i poslušajte na http://www.ihg.hr/hrtop40
Potpunu listu HR TOP 40 za 17. tjedan 2013. u PDF formatu preuzmite na linku http://www.ihg.hr/files/File/hrtop40/HR_TOP_40_Tjedan_17_2013.pdf