Papa

Papa je nedjeljno prije podne proveo u Castel Gandolfu da bi izrazio svoju zahvalnost crkvenim i civilnim vlastima te voditeljima Papinskih vila gdje su neki pape posebno voljeli provoditi ljetne mjesece, a papa Franjo napose spominje blaženoga Ivana Pavla II. i Benedikta XVI.

Nakon dobrodošlice mjesnog biskupa, gradonačelnice i voditelja papinskih dobara Sveti je Otac u svoju zahvalnost uključio i njihove obitelji koje na neki način sudjeluju na ovoj službi Svetoj Stolici. Papa je potom izrazio posebnu zahvalnost župljanima te mjesnom biskupu i potaknuo ih na zauzeto naviještanje i svjedočenje Evanđelja. I gradonačelnici je, kao i cijeloj gradskoj upravi Papa uputio iskrenu zahvalnost za njihovo djelovanje na korist društva te zajamčio svoje molitve. Sveti ih je Otac potom usrdno potaknuo, da budu znak nade i mira, uvijek spremni priskočiti u pomoć potrebitima; pojedincima i obiteljima, ako se nađu u većim teškoćama. To je važno! U ovim vremenima uvijek bismo trebali predstavljati znak nade i mira. Treba otvoriti vrata nadi, kako bi se dalje širila i uvijek promicati mir.

Na kraju je papa Franjo sve nazočne povjerio majčinskoj zaštiti Djevice Marije – koju ćemo u utorak 16. srpnja častiti kao Gospu Karmelsku – te poželio da svi korisno i sretno možemo ispunjavati svoje zadaće.

– Neka Gospa bdije nad vama i vašim obiteljima. I vi također molite za mene, jer sam radi ove svoje službe toga potreban. Svakom od vas ponovno zahvaljujem i od srca vas blagoslivljam – rekao je Papa. (Foto: Vatican Radio, Rv/Bitno.net)