Španjolska ekscentričnost sljubljena s Kate Middleton


 

Najupečatljiviji je bio Britanac Philip Colbert
 

Njegove kreacije klize po tankoj liniji između mode i umjetnosti i djeluju kao da su odlijepljene sa zida Andyja Warhola, a potom nalijepljene na ženu. Nose ih i Lady Gaga i Sienna Miller.
 
“Počelo je, počelo!”, zadovoljno su hihotali brojni obožavatelji mode trljajući ruke jer su pred njima tri dana modnih užitaka. Tako su već prve večeri Dreft Fashion Weeka, koji se održava u dvorani Hypo centra, njihova čula kolekcijama za jesen/zimu 2012. razmazili i inozemni i domaći dizajneri.
Najupečatljiviji, što bukom koju stvara, što šarenilom boja, bio je Britanac Philip Colbert ili The Rodnik Band. Njegove kreacije klize po tankoj liniji između mode i umjetnosti i djeluju kao da su sa zida ukrašenog grafitom Andyja Warhola odlijepljene, a potom nalijepljene na ženu, a nose ih i Lady Gaga i Sienna Miller.

Za novu kolekciju inspirirale su ga vojvotkinja Kate i njena sestra Pippa Middleton pa ona vrvi londonskim simbolima – crveni autobusi, kruna…

Španjolskom dizajneru Leandru Canu oduvijek su opsesija oblici i volumen. Tako je bilo i s ovom kolekcijom, u kojoj je uspio spojiti simetričnost i teatralnost.
Barbara i Gongini, gošća iz Danske, muškarcima i ženama udahnula je androgina i futuristička svojstva koja karakterizira jednostavnost. Od domaćih snaga gledali smo Abu Tomčić, koja je za svoju ženstvenu i retrokolekciju inspiraciju našla u pedesetim godinama prošlog stoljeća.
Iggy Popović zimu vidi u odjeći rockabilly stila i školskih uniformi izrađenih od svile, čipke i brokata. A Krie Design stvorio je avangardnu, neustrašivu i šik ženu koja ne prati slijepo trendove.

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell
Izvor: Maja Car / Vecernji.hr

Akademija-Art