Pal Zoltan Kara na suđenju Sanaderu

U nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučajevima Hypo i Ina-Mol na zagrebačkom Županijskom sudu trebao bi svjedočiti posljednji svjedok, mađarski član Uprave Ine Pal Zoltan Kara
 
Iako je jučer videoveza sa švicarskim tužiteljstvom bila uspostavljena, na suđenju Ivi Sanaderu nije svjedočioStephan Hurlimannbivši direktor švicarske tvrtke Xenoplast, jedne od tvrtki Roberta Ježića. 
 
Naime, Hurliman je faksiranom porukom ponovio da nema što novo reći o slučaju te da odbija svjedočiti jer nema pravnu obvezu. Iako se obrana protivila, sudac Ivan Turudić pročitao je Hurlimannov prijašnji iskaz o navodnih pet milijuna eura MOL-ove provizije.
 
Idućeg tjedna očekuje se iznošenje Sanaderove obrane i završni govori stranaka, a izricanje nepravomoćne presude Sanaderu u slučuju Hypo i Ina-Mol predviđeno je za 16. studenoga. 
 
Sanader je u slučaju Hypo optužen za ratno profiterstvo, odnosno uzimanje provizije od austrijske banke sredinom 90-ih za kredit koji je dobila Hrvatska, a u slučaju Ina-Mol tereti ga se za primanje 10 milijuna eura mita od čelnika mađarske naftne kompanije Mol u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini.
Foto: Tomislav Kristo/Cropix