Skip to content

Ovo još niste znali o Seinfeldu

Jedna od najboljih serija svih vremena i to po mnogim časopisima, mišljenjima stručnjaka ali i anketama društva jest Seinfeld. Možda zbog odličnog Kramera ili Kesslera, kako se zapravo trebao zvati na početku, a možda zbog Jerryjevog cinizma, svakome je zbog nekih karakteristika likova prirasla srcu. Mi vam donosimo neke činjenice koje možda još niste znali o Seinfeldu

Među najpopularnijim američkim humorističnim serijama u povijesti svoje mjesto uvijek ima Seinfeld. Naime serija koja je počela s emitiranjem davne 1989. te se nastavila prikazivati do 1998. godine i danas se često emitira na mnogim televizijama.
Svi koji su gledali Seinfeld znaju zbog čega je ta serija postala toliko popularna. Vrhunski humor iz svakodnevnog urbanog života i mnoštvo smiješnih skečeva i radnji godinama su zabavljali brojnu publiku diljem svijeta najbolji su razlozi popularnosti ove kultne serije.
Međutim, postoje neke stvari koje sigurno o Seinfeldu niste znali. Tako je recimo popularni Kramer u seriji isprva trebao imati ime Kessler, jer jedan od režisera, Larry David nije bio siguran koje korištenje imena da potvrdi.
Serija je osvojila 10 Emmy nagrada, a nominarna je za tu prestižnu nagradu čak 68 puta.
Zanimljivo je i da je prva epizoda Seinfelda počela s pričom o gumbu na košulji, a nakon svih godina emitiranja, završila je s identičnom pričom o gumbu. Seinfeld je prva televizijska serija u Americi koja je na minuti reklame zaradila milijun dolara, što je oduvijek bilo rezervirano samo za razdoblje Super Bowla.
Također, zadnja epizoda Seinfelda se emitirala 14. svibnja 1998. godine, na dan kad je umro slavni Frank Sinatra.
See also  TJEDAN KOKICA U CINEPLEXXU do 20. siječnja