Čović oprao Bernardića, SDP tvrdi da ne želi politikanstvo

Zagrebački SDP priznao je da je pogriješio kada je predložio 11 članova iz svih stranaka u Skupštinu Zagrebačkog holdinga

 
Također da nije bilo dobro niti kada je jedna osoba, gradonačelnik Milan Bandić, predstavljao vlasnika u tvrtki koja ima oko 5,5 milijardi prihoda sa svim povezanim društvima. Zato sada, po hitnom postupku predlažu troje stručnjaka.
– Politički interesi su bili ispred interesa Holdinga i Zagreba. Treba maknuti politiku iz Holdinga i zato predlažemo ovo troje doktora znanosti. Holding treba profesionalizirati. Što prije to shvatite, to bolje – rekao je Davor Bernardić, prvi čovjek zagrebačkog SDP-a.
SDP-ov Jurica Meić je podsjetio da su upravo dva člana Skupštine, Darinko Kosor i Nenad Matić, iz HSLS-a i HSS-a odbili dalje sudjelovati u radu skupštine, nisu ponudili zamjene, ali  se i dalje zalažu da zastupnici sjede kao predstavnici vlasnika Holdinga.
– Istina je da naš pokušaj da Zagreb u gradskoj tvrtki predstavljaju sve političke stranke nije uspio. I to prvenstveno zbog politikanstva. Vrhunac je licemjerja ovo što rade Kosor i Matić – rekao je Meić.
HDZ se usprotivio imenovanju, ali ne zbog upitne stručnosti, nego jer se predlažu u zadnji tren.
-Tvrdili ste da je Bandić najbolji izbor, pa zatim da je najbolje 11 članova. Sada da je najbolje tri člana. Koliko eksperimenata moraju istrpiti građani? Holding je i dalje u gubicima -rekla je predsjednica kluba HDZ-a Margareta Mađerić.
U Skupštinu društva su inače imenovni na kraju doktori znanosti Mihaela Grubišić Šeba, Đurđica Jurić i Viktor Gotovac. Također je bez rasprave za člana uprave Holdinga prihvaćen  Tomislav Čulo.
To imenovanje novog člana uprave je izazvalo reakciju i predsjednika uprave Ive Čovića, koji je također zamjerio Bernardiću što se sve radi u zadnji tren i bez konzultacija.
– Nije dobro da se važne odluke za tvrtku donose bez konzultacija s nama. Rebalans se planira odbiti, a mi imamo prihod za pročistač. Također nije dobro da predsjednik uprave sazna da će imati novog člana uprave preko medija, nekoliko sati prije imenovanja -rekao je Čović.

Foto: Denis LOVROVIĆ