Otvorena izložba “Pučka ekstravagancija” Vlade Tuđe u Ulrichu

vlado tudja-otvorenje ulrich 7

vlado tudja-otvorenje ulrich 7

Zagrebački slikar Vlado Tuđa ovu je srijedu otvorio svoju izložbu pod nazivom Pučka ekstravagancija u kultnoj galeriji Ulrich

Nakon izlaganja u New Yorku i Varaždinu Tuđa je predstavio svojih 30-tak djela napravljenih akrilik i kombiniranom tehnikom.

Slike koje je predstavio su iz njegove najnovije faze stvaralaštva, nastale u zadnjih tri godine.

vlado tudja-otvorenje ulrich 3

Radovi su iskjučivo većih formata tako da osim svojim koloritom i snagom preplavljuju i svojom veličinom.

Tuđinu izložbu otvorio je zamjenik pročelnika Grada Zagreba gospodin Lušetić , a o njemu je govorio profesor Stanko Špoljarić.

vlado tudja-otvorenje ulrich 5

“Tuđa je slikar strasti ali i neobične blagosti, motivske provokativnosti i nenametljive senzualnosti. U direktnosti crteža, sigurnom vođenju linija, ideja je čitko uprisutnjena. Nema kalkuliranja i spontanost izraza je u prvom planu. Tuđin temperament i raspoloženje su osnova slikarskom činu, i strukturi površine i literarnoj strani prikaza. Svojim talentom i velikim iskustvom Tuđa je u pojmovima koji pokreću svijet našao inspiraciju za djela raznovrsnosti i srodnosti, udaljavajući se i približavajući epicentrima događaja”.

vlado tudja-otvorenje ulrich 4

Ova izložba uz niz tipičnih Tuđinih slika obogaćena je radovima s inventivnom mjenom segmenata teksture samih oblika.
Klasično pršti koloritom, ali kako su se složili uzvanici same izložbe, ušla je u jednu fazu zrelosti i ozbiljnosti. Boje su vesele ali karakter je ozbiljan pomalo nadrealan.

vlado tudja-otvorenje ulrich 6

Ima tu i mističnih elemenata, kao i svakodnevnih raslojavanja ljudskih osobina i karaktera.
Izložba je privukla brojne uzvanike iz umjetničkih krugova.

Tako su izložbu posjetili i pogledali modni dizajner Ivica Klarić, dizajner nakita Lazar Lumezi, dizajnerica Romina Anžek, dizajnerica Natali Kolunđić, profesor Zvomir Tepeš, profesor Antun Crljen…

Izložba traje do 30.travnja 2013.godine.

vlado tudja-otvorenje ulrich 2

vlado tudja-otvorenje ulrich 1