Otvoren 18. Sarajevo film festival

Punoljetnost prestižnog filmskog festivala došle su proslaviti i hrvatske glumice Bojana Gregorić Vejzović, Doris Pinčić, Jagoda Kumrić i Ornela Vištica, a crvenim tepihom prošetao je i Milan Bandić te Emil Tedeschi sa suprugom Majom

Projekcijom filma “Djeca” bosanskohercegovačke redateljice Aide Begić jučer je počeo 18. Sarajevo film festival koji će i ove godine okupiti najznačajnije filmske stvaraoce iz regije, ali i mnogobrojne goste iz svijeta. Na crvenom tepihu ispred Narodnog kazališta prošla je mnogobrojna ekipa filma “Djeca” predvođena redateljicom te glavnim glumcima Marijom Pikić, studenticom glume iz Banje Luke, i Ismirom Gagulom.
Punoljetnost prestižnog filmskog festivala došle su proslaviti i hrvatske glumice Bojana Gregorić Vejzović, Doris Pinčić, Jagoda Kumrić i Ornela Vištica, a crvenim tepihom prošetao je i Milan Bandić te Emil Tedeschi sa suprugom Majom. Pažnju je plijenio i mladi bosanski nogometaš Edin Džeko s djevojkom Amrom Silajdžić. U devet dana festivala bit će prikazano 210 filmova iz 57 zemalja.

Foto: AFP/Pixsell
Izvor: KB/Vecernji.hr

Akademija-Art