Osumnjičeni maloljetnici iz Kistanja danas će biti privedeni

kistanje

kistanje

Sedmorica maloljetnika iz Kistanja osumnjičeni su za nanošenje tjelesnih ozljeda šestorici učenika bogoslovije, državljana BiH, jučer u Kistanjama i danas će biti dovedeni u pritvorsku policijsku jedinicu Šibensko-kninske policijske uprave

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni jučer oko 13 sati u Kistanjama iz mržnje verbalno, a zatim i tjelesno napali osmoricu učenika bogoslovije manastira Krka. Tom prilikom je 19-godišnji učenik bogoslovije teže, a petorica učenika su lakše ozlijeđena. Lakše su ozlijeđena i dvojica osumnjičenih maloljetnika iz Kistanja.

Maloljetnik s područja Kistanja osumnjičen je za nanošenje teške tjelesne ozljede 19-godišnjem bosanskohercegovačkom državljaninu s prebivalištem u Kistanjama. Šestorica maloljetnika s tog područja osumnjičena su za nanošenje lakših ozljeda petorici bosanskohercegovačkih državljana s prebivalištem u Kistanjama.

Osumnjičeni maloljetnici će tijekom dana, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, biti dovedeni u pritvorsku policijsku jedinicu.

Oglasili se bogoslovija i HDZ Kistanje

Uprava bogoslovije u Krki najoštrije je osudila ni s čim izazvan napad na svoje štićenike te priopćila kako se nada da će počinitelji biti izvedeni pred lice pravde i adekvatno kažnjeni. Nazivajući incident martovskim pogromom krčkih bogoslova, uprava bogoslovije u svojem priopćenju nadalje ističe kako motiv može jedino i isključivo biti vjerska i nacionalna mržnja.

Nakon događaja priopćenjem se oglasio i općinski odbor HDZ-a iz Kistanja ustvrdivši kako su napad izazvali sami bogoslovi, za koje tvrdi da su već otprije poznati po provokacijama. Tvrde da su bogoslovi prilikom susreta s grupom maloljetnika iz Kistanja namjerno počeli provocirati želeći izazvati sukob. Osuđujemo svaku vrstu nasilja, pa i onog nastalog u očiglednoj samoobrani, i zalažemo se za nenasilno rješavanje sukoba, ističe se među ostalim u priopćenju te poručuje da je za to potrebno sudjelovanje i onih u ulozi napadača, a ne samo žrtava unaprijed isplaniranog sukoba.

Izvor: HRT