Danas su na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu osmorica napadača na autobus s VIP gostima grčkog nogometnog kluba PAOK u prosincu 2010. u Novom Zagrebu, nepravomoćno osuđena na ukupno 16 godina i devet mjeseci zatvora
Već osuđivani Boris Đeferović i Dario Cepić dobili su najviše kazne od dvije i pol, odnosno dvije godine i tri mjeseca zatvora, a ostala šestorica su osuđeni na po dvije godine. Zbog nedostatka dokaza oslobođen je Matija Kucek. 

Obrazlažući presudu sutkinja Sanda Bramberger Ostoić kazala je kako zapanjuje što su optuženi u cijelu priču ušli bez razmišljanja da nekog mogu ubiti te da im nije bilo bitno kakav će biti ishod napada. 

Autobus s 40-ak grčkih gostiju starije dobi napalo je prije dvije godine kamenjem i bakljama 30-ak huligana na Aveniji Dubrovnik, no policija ih je uhitila samo nekoliko dok su ostali pobjegli. 

Oni su kod raskrižja avenija Dubrovnik i SR Njemačke kamenjem zasuli autobus koji je pod policijskom pratnjom dolazio iz zračne luke, a zatim su kroz razbijeni prozor ubacili najmanje tri zapaljene bengalke. Širenje požara spriječili su vatrogasci. 

U napadu su lakše ozlijeđena četiri putnika, a šteta je procijenjena na oko 480.000 kuna. 

Optužene se teretilo da su iz mržnje i snažno izražene nesnošljivosti prema PAOK-ovoj navijačkoj skupini doveli u opasnost živote i imovinu, no sudsko vijeće je zaključilo da je riječ o "klasičnom primjeru huliganizma" i "bestijalnom činu". 

Iako je napadačima, koji su imali unaprijed pripremljene vreće s letvama i komadima betona, za ugrožavanje života i imovine prijetila kazna od tri do deset godina, sud im je ublažio kazne zbog mladosti.

Izvor: RTL