Skip to content

Ostojić: Na naslovnicama trebaju biti oni!

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je da, uz navodnu aferu o prisluškivanju, u tišini prolazi da su pali oni koji su davali informacije i oni koji su ih prenosili
U intervjuu ‘Novom listu’ Ostojić ističe kako se nastavlja istraga o curenju podataka i kako podupire policiju te da bi se u sljedećem koraku u kriminalističkom istraživanju moglo i trebalo istražiti tko je krajnji naručitelj i s kojim ciljem. Drži da bi na naslovnicama trebali biti oni koji pokušavaju zaustaviti policiju u istragama, a ne on. 

Na novinarski upit hoće li ponuditi ostavku, ministar Ostojić je rekao kako bi to učinio da policija nije zakonito radila svoj posao. Na pitanje zašto ga se medijski progoni posljednjih dana, ministar Ostojić ocijenio je kako ga se progoni neargumentirano, da se radi o hajci s ciljem poslati poruku policiji ili je zastrašiti. Na pitanje što misli odakle je "iskopana priča o stanu" i je li priča o stanu spin da se s priče o razbijanju kriminalnih krugova prijeđe na nešto sasvim drugo, ministar je naglasio kako je on sada na naslovnicama i dobiva po pet stranica da bi se prikrilo ono što je puno važnije, a to je da se dogodio ozbiljan proboj u informacije koje je imala policija. 

Ostojić je rekao kako se policija nije povukla nego je u suradnji s tužiteljstvom nastavila s kriminalističkim istraživanjem, otkrila kurire te da vjeruje da će završiti posao do kraja. Kazao je kako je spreman na to da bi u medijima mogli izlaziti novi privatni podaci o njemu. Mogu samo reči da nismo vidjeli niti jedan dokaz o tome da su brojevi za izlist nadopisivani. Konstruirana je priča da sam ja naložio da se prisluškuje čelnike obavještajnih služba, ustvrdio je te upitao – ‘Gdje je taj dokument kojim sam to naložio, gdje su nadopisivani brojevi? 

Dodao je da je policija uspješno odradila čišćenje u vlastitim redovima te da je, kada se uočilo da se curenje podataka nastavilo, nastavilo istraživati. Drži da bi na naslovnicama trebali biti oni koji pokušavaju zaustaviti policiju u krim istragama, a ne on. Ministar Ostojić govorio je i o stanu u Zagrebu u kojem živi. Na pitanje ne vidi li problem u tome kako je u stanu tvrtke Ninoslava Pavića, koji je vlasnik EPH, kazao da su podstanarski odnos uredno plaćali Hrvatski sabor, a sada Ministarstvo unutarnjih poslova, da tu nema sukoba interesa, da je sve jasno, poznato i transparentno.

See also  Molitve i procesije za generale
Foto: Pixsell