Skip to content

Ostojić glasao protiv izmjena Zakona o kaznenom postupku

Vlada je danas u saborsku proceduru uputila izmjene više zakona iz područja ministarstva pravosuđa, a ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić glasao je protiv izmjena Zakona o kaznenom postupku, dok je Konačni prijedlog zakona o probaciji povučen iz procedure na dodatno usuglašavanje

Vlada je danas Hrvatskome saboru u drugo čitanje, uz izmjene Zakona o kaznenom postupku, uputila i izmjene Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), izmjene Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, izmjena Zakona o sudovima za mladež i Zakon o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji.
U konačnim prijedlozima izmjena tih zakona uvažene su primjedbe iz prvog čitanja u Saboru, no ministar Ostojić se prilikom glasovanja o izmjenama Zakona o kaznenom postupku usprotivio, ocijenivši kako bi poslove u istražnom zatvoru trebala obavljati pravosudna policija, a ne djelatnici MUP-a, kao što je to predloženo izmjenama.
"I to se događa, mislio sam da ste se uskladili oko toga, no morat ćemo donijeti ovakvu odluku. Niste ministar policije, nego ministar unutarnjih poslova i član Vlade, pa možete glasati i protiv", rekao je premijer Zoran Milanović.
No, kada je ministar Ostojić i kod Konačnog prijedloga zakona o probaciji ocijenio da se njime policiju dodatno opetrećuje, Milanović je odlučio tu točku povući s dnevnog reda današnje Vladine sjednice.
"Nisam ovo znao. Možete me konzultirati i nije tjedan dana kraj svijeta. Povući ćemo prijedlog zakona, to nam se dosad nije događalo. Imamo tjedan dana, pa ćemo u međuvremenu o tome razgovarati", zaključio je Milanović. (Hina)
Foto: Damjan Tadić/Cropix
Izvor: Hina