Ostavili smo srce i dušu na terenu

hrvatska island kovac

Nakon kvalifikacija prepunih problema i stresa, hrvatska nogometna reprezentacija je u najvažnijem trenutku pružila sjajnu predstavu i pobjedom protiv Islanda (2:0) izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil

Hrvatski izbornik Niko Kovač nije skrivao emocije nakon utakmice i velikog uspjeha.

Ostavili smo srce i dušu na terenu. Imali smo jednu viziju i cilj. Na tome smo inzistirali i uspjeli smo. Pokazali smo moderan nogomet. Od prve minute smo napali protivnika, na kraju smo mogli slaviti i uvjerljivije, rekao je hrvatski izbornik.

Kovač smatra kako je ključ ove pobjede zajednički duh. Nakon dodatnih treninga i automatizacije bit ćemo još bolji. Vjerujem kako smo vratili vjeru u hrvatski nogomet, poručio je Kovač.

Oduševljenje plasmanom na SP nisu skrivali ni hrvatski igrači.

Presretni smo zbog plasmana na SP. U ove dvije utakmice smo to i zaslužili. Ispunili smo sve dogovore, presretni smo, rekao je Luka Modrić dodavši kako će Hrvatska biti još jača nakon što se još bolje uigra.

Danijel Pranjić je naglasio kako je ključ naše pobjede bio veliki optimizam i vjera da su bolji: Pokazali smo pravo zajedništvo, vjerujem kako se možemo boriti sa svima na svijetu. (Goran Mehkek/CROPIX, HRT)